Genel
Tarihçe

13/04/2007 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul Toplantısında 2547 sayılı kanunun 2880 sayılı kanunla değişik 7/d-2 maddesi uyarınca kurulan "Sakarya Üniversitesi Kaynarca Seyfettin Selim Meslek Yüksekokulu" Sakarya İl merkezine 30 km uzaklıkta olup Kaynarca ilçesi şehir merkezinde bulunmaktadır.

Yüksekokulumuz 10.000 metrekare müstakil arsa üzerine kurulu olup 1500 metrekare ana bina ve 500 metrekarelik ek bina olmak üzere toplam 2000 metrekarelik kapalı alanda hizmet vermektedir.

Yüksekokulumuzda İktisadi ve İdari Programlar Bölüm Başkanlığı altında İşletme ve Muhasebe Ön Lisans programları açılmış olup, 2008-2009 eğitim öğretim yılında adı geçen programların II. öğretimlerine de öğrenci alınmaya başlanmıştır. 2009-2010 Eğitim Öğretim Yılında Teknik Programlar Bölüm Başkanlığı altında Bilgisayar Programcılığı programı açılmış olup I. ve II. öğretimlerine öğrenci alınmaya başlanmıştır.

Ayrıca yeni açılması planlanan ön lisans programları ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir.

Yüksekokulumuzun bulunduğu Kaynarca İlçemizde öğrencilerimizin barınma ihtiyacını karşılamak üzere yeterli sayıda özel yurt ve öğrenci evi mevcut olup sayıları hızla artmaktadır. Meslek Yüksekokulumuzun bulunduğu Kaynarca İlçesinde Devlet Yurdu yoktur.